NAŠ TIM:

Marica Jovićević - Petrović

Akademski slikar - keramičar, FPU 1985 god. Član ULUPUDS-a, u statusu slobodnog umetnika od 1987.
Učesnik je više od 50 kolektivnih izložbi, dok je realizator nekoliko projekata vezanih za dizajn. Zajedno sa  Mihajlom jdna je od organizatora kolonije keramike “Dragačevska terakota” u okviru Sabora u Guči. Već više od dvadeset pet godina u svom ateljeu se bavi izradom unikatne keramike, suvenira i upotrebnih proizvoda. Više od dvadeset godina se bavi edukacijom keramike – kao profesor u AD “Đuro Salaj”, kao instruktor u nekoliko predškolskih ustanova

(„Naša deca“; Zmaj“, „Chartwell").

U okviru DAMM keramik studija u periodu između 2007. i 2014. učestvovala je u projektima edukacije, u organizaciji Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, organizacije “Prijateji dece” Opštine Voždovac, AD “Đuro Salaj”, Centra za kulturu i sport “Šumice”, gde je učestvovala u realizaciji beplatnih škola keramike tokom zimskih i letnjih raspusta za decu osnovnih i srednjih škola Beograda. 
Kao jedan od osnivača keramičkog studija nosilac je idejnog rešenja za plaketu dečje manifestacije „Dositejevo pero“ , Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma „Sila Fest“. Sa decom najmlađeg uzrasta je na različitim konkursima( Majski i Oktobarski dečji salon, Dani ćirilice- Bavanište) kao instruktor osvojila brojne nagrade. Učestvovala je u realizaciji projekata edukacije i obrazovanja lica na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore kao i Republike Srpske. Saradnik je u više internacionalnih škola, predavač vannastavnih aktivnosti. Stalni je učesnik manifestacija: Noć muzeja, Dani Jevremove ulice, Dani ćirilice, Dani Planete Zemlje; Dani Avale, Zmajada...


Mihajlo Petrović

Dipl.dizajner keramike, Faenza Italija 1994. Član ULUPUDS-a, u status slobodnog umetnika od 1996 god. Od 2009.-2013. je bio predsednik Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla ULUPUDS-a.
Učestvovao sam na više od 50 kolektivnih izložbi, realizator sam nekoliko projekata vezanih za dizajn i, zajedno sa Maricom, jedan od organizatora kolonije keramike “Dragačevska terakota” u okviru Sabora u Guči. Dvadeset i pet godina u svom ateljeu se bavimo izradom i prodajom keramičkih upotrebnih predmeta i suvenira. Više od osamnaest godina se bavimo edukacijom i bili smo – profesori u AD “Đuro Salaj” gde, kao instruktori keramike, smo vodili različite kurseve vezane za oblast keramike.Učestvujemo u projektima edukacije gde, već šestu godinu za redom, preko Ministarstva za kulturu, Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, organizacije “Prijateji dece” Opštine Voždovac, AD “Đuro Salaj”, Centra za kulturu i sport “Šumice”, realizujemo beplatne škole keramike tokom zimsko – letnjih raspusta za decu Osnovnih i Srednjih škola Beograda.Saradnja sa više Osnovnih škola: „Maksim Gorki“; „Dositej Obradović“; „Despot Stefan“Nosioci idejnog rešenja dečje manifestacije „Dositejevo pero“, Međunarodnog filmskog festivala dokumentarnog filma „Sila Fest“.Učestvujemo na različitim konkursima koji se objavljuju za najmljađe i školske uzraste ( Majski i Oktobarski dečji salon, Dani ćirilice- Bavanište). Dobitnici više priznanja u radu sa decom.Učestvujemo u projektima edukacije i obrazovanja lica na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore kao i Republike Srpske.Saradnik u više internacionalnih škola, predavač vannastavnih aktivnosti.
Stalni učesnici manifestacija: Noć muzeja; Dani Jevremove ulice; Dani ćirilice;Dani Planete Zemlje; Dani Avale; Zmajada.

Danica Petrović
Menadžer-coordinator, fotograf, student arhitekture
Keramikom se bavim od malih nogu. Učestvovala sam na mnogim radionicama u našem studiju i po pozivu. Učesnik sam nekoliko kolonija keramike i imala sam samostalnu izložbu keramike 2007.godine u Centru za kulturu i sport „Šumice“. Aktivno se bavim fotografijom i učestvujem kao menadžer- koordinator u našem studiju od 2014.godine.

 
DAMM KERAMIK STUDIO

A:   Đorđa Kratovca 30/a (Lekino Brdo)
Autobusi : 17, 31, 26, 25, E8

Telefon:   Mihajlo i Marica Petrović :

+381 60 386 11 30

E-mail:  info@damm-keramika.com

PON - PET:  9.00 - 18.00h

SUB - NED:   10.00 - 18.00 h

© 2023 by DAMM Keramik Studio. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon