NAŠ TIM

atelje.jpg

DAMM keramik studio čini porodica Petrović.

Marica Jovićević Petrović je magistrirala na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku keramike u klasi prof. Mirjane Isaković. Mihajlo Petrović je diplomirao dizajn keramike na Istituto statale arte della Ceramica Gaetano Ballardini u Faenci, Italiji.

Članovi su udruženja ULUPUDUS. Mihajlo je u periodu od 2008- 2012. godine bio presednik Sekcije keramike.

Kao bračni par osnovali su 1987. godine Studio MM, koji je preimenovan 1999. godine u DAMM keramik studio, nakon rođenja ćerke Danice.

 

Danica Petrović je inženjer arhitekture i student Master studija arhitekture i član internacionalnog društva konzervatora ICOMOS i Društva Konzervatora Srbije. U našem ateljeu je u svojstvu kordinatora aktivnosti i fotografa.

Neizostavan član porodice i ateljea je jazavičar Tidža.

Marica i Mihajlo su nosioci organizacije i osnivači umetničke kolonije „Dragačevska terakota“ u okviru sabora u Guči.

Iz dvodecenijskog bavljenja edukacijom u AD „Đuro Salaj“ prešli su u prostor porodičnog ateljea na Lekinom brdu. Kroz njihov studio je prošlo više od 1000 zaljuljebnika keramičkih tajni. Atelje se ponosi polaznicima kurseva keramike koji su se upustili u samostalne umetničke vode širom sveta – u Južnoj Africi, Engleskoj, Ukrajni, Republici Srpskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Kanadi i na Filipinima.

Najveća radost DAMM keramik studia predstavlja rad sa mlađim uzrastom. Kao uspešni pedagozi, Marica i Mihajlo su dva puta nagrađivani na Dečjem oktobarskom salonu, dva puta na Majskom salonu u Narodnom muzeju u Beogradu i pet puta na Danima Ćirilice u Bavaništu.

Već preko jedne decenije Marica i Mihajlo su likovni pedagozi u internacioalnim školama u Beogradu: École Française de Belgrade, British International School Belgrade, Chartwell International School Belgrade.

DAMM keramik studio je tvorac idejnih rešenja za plakete literarnog konkursa “Dositejevo pero”, filmskog festivala  „Sila fest“, „Dana ćirilice u Bavaništu“, Festivala istorijskog filma u Golubcu.

 

Marica i Mihajlo su u više navrata bili predavači na projektima međuregionalne saradnje Republike Srbije i Republike Hrvatske, organizovanih od strane Evropske Unije. Takođe su učestvovali kao edukatori pri izradi suvenira u Višegradu, Republici Srpskoj i „Banatskoj akciji“ u Pančevu.

 

Naš atelje je idejni nosilac dizajna unikatnog posuđa za mnogobrojne renomirane beogradske restorane.

Čitav tim DAMM keramik studija govori engleski, italijanski, nemački i francuski jezik.

Petrovic tim.jpg